Valle de las Águilas in Benalmádena krijgt een diepvriezer

Deze week zijn we van SAD bij de roofvogelopvang Valle de las Águilas in Benalmádena wezen kijken hoe de gang van zaken daar is. De opvang ligt heel hoog en je moet er met een kabelbaan heen.

Valle de las Águilas

Normaal komen er erg veel mensen, maar ook daar is het kommer en kwel in verband met de Corona Crisis. De kabelbaan gaat alleen in de weekends op het ogenblik en de demonstraties zijn 2 x per dag. Bij dit soort hebben we altijd een beetje een dubbel gevoel, want er wordt natuurlijk gefokt met de vogels. Dit is om 2 redenen. De eerste reden is om de soorten tegen uitsterven te beschermen en de 2e reden is om valken te fokken voor de verkoop aan luchthavens. Deze worden ingezet om vogels te verjagen, zodat ze niet in de motoren van vliegtuigen komen.

De eigenaar Jan, geeft gelukkig tijdens de demonstraties veel goede informatie over de vogels en hoe problemen te voorkomen zijn.

Ze hadden een ernstig tekort aan opslagruimte voor vlees voor de vogels en daar kon SAD gelukkig op inspringen door een mooie nieuwe diepvrieskist te doneren. Jan heeft meermalen aangegeven hoeveel dit voor hun betekende en was super dankbaar.

Al met al een hele geslaagde actie van SAD.

Zoek hier naar asielen in Benalmádena of op Google